Zavod za letovanje in rekreacijo otrok, čiji je osnivač Zveza prijateljev mladine Ljubljana-Center, neprofitna je organizacija koja djeluje od 1961. godine (do 1992. pod imenom Zavod za počitniška letovanja).

Zavod organizira i provodi ljetne i zimske odmore, putovanja, druženja djece kao i oraganizaciju skole u prirodi i drugih obrazovnih i rekreativnih aktivnosti u hostelima.

Velik dio našeg vremena posvećen je radu s mladima koji se žele okušati kao odgojitelji i animatori djece. Njih uključujemo u Klub odgojitelja ZLRO koji kroz razne edukacije i usavršavanja, međusobna druženja i izmjene iskustava.  Dobru praksu usvajaju ili nadograđuju znanja za odgojitelja i animatora tijekom ljetnih i zimskih praznika kroz razna događanja i druge zabavne aktivnosti za djecu.

Mi upravljamo hostelima u Sloveniji (Piran, centralno vrhu Gozd-Martuljeka i Gornja gorje u Bledu, Slovenija) i Hrvatskoj (Poreč-Špadići, Savudrija, Umag). Naši gosti su djeca i mladi iz cijele Slovenije, austrijske Koriške, sjeverne Italije, Češke, Slovačke pa čak i iz Rusije. Ukupan kapacitet hostela je 760 kreveta koji su namijenjeni prvenstveno za djecu i mlade do 18 godina starosti.

Nastojimo pružiti djeci i mladima lijep i bezbrižan odmor, gdje se mogu opustiti i družiti, a u isto vrijeme imaju izbor između širokog raspona zabave, istraživanja, kreativih i sportskih aktivnosti. Naša glavna prednost je sposobnost da se prilagodimo različitim zahtjevima grupe i naravno, sama kvaliteta provedbe programa.

Hosteli u Sloveniji (Piran, Srednji vrh, Zgornje Gorje) otvoreni su tijekom cijele godine, a domovi u Hrvatskoj (Poreč, Savudrija, Umag) od početka svibnja do kraja rujna.

Vlasnik hostela je Mestna občina Ljubljana.